000 > Green Innovation | Aducem natura în oraș

Regândim

conceptul de acoperiș verde

Un nou pas

spre acoperișurile verzi

Inovare verde

Mai mult spațiu pentru viață

Știri recente

Bine ați venit pe site-ul nostru!

SIMACEK GARDENING INIȚIAZĂ UN PROIECT DE CERCETARE PRIVIND ACOPERIȘURILE VERZI ADAPTATE LA CLIMATUL ROMÂNESC.

SIMACEK Gardening oferă clienților săi soluții de dezvoltare și întreținere a teraselor și acoperișurilor verzi. Începând cu anul 2010 compania a implementat în cadrul a mai multor proiecte, soluții de acoperișuri verzi pe piața din România. Sistemele variate de acoperiș verde conferă avantaje numeroase precum îmbunătățirea izolării termice și fonice a clădirii, protecția membranelor acoperițului împotriva șocurilor mecanice, reducerea consumului de dioxid de carbon datorită fotosintezei plantelor în același timp oferind o zonă de spațiu verde pentru petrecerea timpului liber -  metodă care îi aduce pe oameni mai aproape de natură și care stimulează comportamentul ecologic. Prin urmare, acoperișurile verzi sunt considerate un produs verde, cu multiple avantaje atât pentru beneficiarii direcți, cât și pentru mediul înconjutăror.

În a doua jumătate a anului 2014 SIMACEK Gardening a fost pionier într-un proiect de cercetare, care vizează cerințele ce trebuie îndeplinite de acoperișurile verzi în climatul existent din România.

Mai multe informații

Proiect de cercetare

acoperișurile verzi adaptate la resursele locale și condițiile climatice

Obiectivul principal al proiectului Green Innovation este activitatea de cercetare care vizează cerințele ce trebuie îndeplinite de acoperișurile verzi în condițiile climatice existente din România, cercetarea urmând să se desfășoare pe baza know-how-ului și a experienței acumulate de companii private din Norvegia. Prin intermediul cercetării științifice și a inovării, alături de partenerii norvegieni, SIMACEK Gardening urmărește să identifice factorii locali care influențează funcționalitatea unui sistem de acoperiș verde pe termen lung.

 

Principalele componente ale unui sistem de acoperiș verde:

A.
elementul de DRENAJ și retenție a apei
B.
SUBSTRAT de creștere
C.
VEGETAȚIE specifică
Mai multe informații

Conferințe & Expoziții

Parteneri

gardening  ENG_NIBIO_logo_HORISONTAL_SORT copy_730      isola